Bij onze huidtherapeuten kunt u terecht met wonden die samenhangen met (lymf)oedeem en/of littekens. Afhankelijk van de soort wond, het ontstaan en de grootte van de wond zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen.

Wondzorg

Er zijn veel soorten wonden te onderscheiden, denk aan brandwonden, doorligwonden (decubitus), open been (ulcus cruris), operatiewonden of wonden bij diabetes.

Iedere wond is anders en verdient daarom een persoonlijke aanpak, om een zo optimaal behandelresultaat te behalen. De wondbehandeling is afhankelijk van de soort wond, het ontstaan en de grootte van de wond.

De huidtherapeuten van DuoDermis richten zich voornamelijk op de wondzorg bij een open been (ulcus cruris). Bij een ulcus cruris is er vaak sprake van een vochtophoping in één of beide benen. Deze vochtophoping wordt ook wel oedeem genoemd. Naast de juiste wondmiddelen en -behandeling is compressietherapie een essentieel onderdeel.

Ulcus Cruris

Een open been (ulcus cruris) is een open wond aan het onderbeen. Meestal ontstaat deze wond wegens een storing in de doorbloeding van het been. Meer informatie over een ulcus cruris kunt u hier lezen.

Compressietherapie

Wonden genezen vaak moeilijk op de benen, zeker wanneer er (lymf)oedeem aanwezig is. Naast wondzorg zetten onze huidtherapeuten ambulante compressietherapie in.

Het oedeem in de benen wordt gereduceerd door middel van zwachtelen of een klittenbandverband. De zwachtels en het klittenbandverband zorgen voor een druk van buitenaf. Hierdoor zal het oedeem in de benen afnemen en zal de doorbloeding in de benen verbeteren. De combinatie met de juiste wondzorg zorgt voor een goede genezing van de wonden.

zwachtelen

Manuele lymfedrainage

Bij een open wond kan manuele lymfedrainage worden ingezet. Deze speciale massage zorgt ervoor dat voedingsstoffen die zich rondom de wond ophopen, beter worden afgevoerd. Hierdoor zal de wond sneller genezen.

manuele lymfedrainage

Therapeutische elastische kousen

Wanneer de wond is genezen, is het belangrijk om een therapeutische elastische kous aan te meten. Met zwachtelen of een klittenbandverband wordt het oedeem gereduceerd. Met een therapeutische elastische kous wordt het been oedeemvrij gehouden.

Het is belangrijk om de kousen iedere dag te dragen. De kousen zorgen voor een betere doorbloeding van de huid en verkleinen de kans op het ontstaan van een wond aanzienlijk.

steunkous

Vergoedingen

Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de verzekering bij uw zorgverzekeraar. Het is mogelijk dat uw zorgverzekeraar vraagt om een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist. Huid- en oedeemtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Wilt u meer weten over deze behandeling of over oedeemtherapie? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten