Goedkoop is duurkoop

Regelmatig krijgen wij cliënten in de praktijk die elders zijn geweest voor definitief ontharen, maar zonder het gewenste resultaat.

Wij hechten veel waarde aan een eerlijk advies en realistische verwachtingen. Met deze blog willen wij graag uitleggen hoe het kan dat er zoveel verschil is tussen verschillende behandelresultaten en prijzen.

Verschil tussen IPL en Laser

Een kwalitatief goede Laser is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper, maar een Laser is veel effectiever en sneller bij definitieve ontharing dan IPL.

Bij laser zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig, bij IPL zijn er vaak 16-20 behandelingen nodig.

Daarnaast is het belangrijk dat de haren voldoende worden verhit om het haartje definitief te verwijderen. Als er onvoldoende warmte ontstaat in het haarzakje, dan blijven de haren wel tijdelijk weg maar geeft dit geen permanent resultaat.

Ook wordt de term Laser en IPL door elkaar gebruikt. Maar het heeft beide een ander werkingsmechanisme, een IPL is géén Laser.

Let ook op met de Laser SHR methode: om de pijn tijdens de behandeling te verminderen, wordt er een vegende beweging toegepast waarbij de hitte geleidelijk opbouwt. In de praktijk zien wij dat deze methode de haarzakjes niet voldoende verhit om tot vernietiging van het haarzakje te komen.

Bij Laser wordt er gebruik gemaakt van laserlicht: een krachtige, monochromatische lichtbundel. Doordat de laser zo’n krachtige bundel van licht is, komt het laserlicht dieper in de huid op de juiste plek van bestemming.

IPL werkt op met meerdere kleuren licht, daarom wordt de warmte van het haarzakje ook over de rest van de huid verdeeld. Hierdoor gaat er een deel van de kracht van het licht verloren, waardoor de effectiviteit van het ontharen minder is.

Het verschil tussen IPL en laser bij ontharing

Kwaliteit apparatuur

De kwaliteit tussen verschillende licht- en laserapparatuur loopt uiteen. Er zijn veel verschillende soorten IPL en Laser.
Over het algemeen geldt, dat wanneer je zeer lage prijzen of goedkope pakketen ziet voor onbeperkt licht- of laserontharing dit een reden heeft. De apparatuur is dan van mindere kwaliteit of verouderd.

Naast dat de resultaten dan tegenvallen, is er ook een grotere kans op bijwerkingen zoals verbrandingen of pigmentvlekken.

Kwaliteit behandelaar

De kwaliteit van de behandelaar is net zo belangrijk als goede kwaliteit apparatuur. Iedere behandeling is maatwerk, omdat mensen verschillende huidskleur, haarkleur en hoeveelheid haren hebben. Ook groeit niet bij iedereen de haren even snel.

Kies daarom voor een behandeling bij een huidtherapeut. Dan ben je verzekerd van professionele kwaliteit. De huidtherapeut is specialist op gebied van laserbehandelingen en laserontharing. Zij is een HBO opgeleide en paramedisch professional met een beschermde beroepstitel.

De behandelingen zijn wellicht wel iets duurder per keer, maar je beschermt je huid tegen beschadigingen en onbekwaam handelen. Uiteindelijk zie je beter resultaat in minder sessies.

Meer informatie over onze laserbehandelingen vind je hier.

Wil je een intakegesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op.

Huidtherapeuten DuoDermis

Categorieën

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten