Pigmentlaser

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment (melanine) in de huid. Enkele voorbeelden zijn ouderdomsvlekken, zonnevlekken en sproetjes.

Bruine vlekken door de zon komen vaak voor in het gezicht, maar ook op de handen of het decolleté.

Hoe werkt de pigmentlaser?

Tijdens een laserbehandeling worden intensieve laserstralen op de huid uitgezonden. Deze stralen worden geabsorbeerd door melanine (pigment) en omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat het overtollig pigment wordt afgebroken door het lichaam.

Indicaties

  • Pigmentvlekken
  • Ouderdomsvlekken
  • Zonnevlekken (lentigo solaris)
  • Café-au-lait vlekken
  • Sproeten

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid pigmentvlekken in het behandelde gebied zijn er meestal één tot drie behandelingen nodig.

Vaak is na één à twee behandelingen het meeste pigment al verdwenen en is de huid al veel egaler.

De periode tussen de behandelingen zijn gemiddeld zes tot acht weken.

Kwaliteit

Een huidtherapeut is dé specialist op gebied van laserbehandelingen. Zij is een HBO opgeleide en paramedisch professional met een beschermde beroepstitel.

Om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen, volgen wij regelmatig scholingen en congressen in licht- en lasertherapie.

Onze huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Huidtherapeuten DuoDermis

Vergoeding

Bent u aanvullend verzekerd? Mogelijk komt u in aanmerking voor een (deel)vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Huidtherapie DuoDermis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

Vraag stellen

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten