Lymfetaping

Lymfetaping wordt in onze praktijk als ondersteunde therapie gegeven bij lymfoedeem en verkleefde littekens. Het is een onderdeel van het Medical Taping Concept. Bij (sport)blessures wordt dezelfde tape door fysiotherapeuten ingezet ter ondersteuning van de spieren en pezen. Onze huidtherapeuten gebruiken de speciale tape ter verbetering van de lymfeafvloed.

Lymfetape

Lymfetape is een katoenen, elastische tape met een anti-allergische lijmlaag. Deze tape wordt zeer goed verdragen, ook bij langdurige toepassingen.

De tape is vergelijkbaar met de rekbaarheid van de huid en wordt op een speciale manier met rek op de huid aangebracht. Hierdoor ontstaan er golfjes in de tape. De elasticiteit van de tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild. De lymfevaten onder de huid krijgen als het ware meer ruimte, waardoor het lymfevocht beter wordt afgevoerd.

De tape kan enkele dagen blijven zitten en is waterbestendig. Zelfs douchen of zwemmen is mogelijk met de tape.

Lymfoedeem

Bij lymfoedeem wordt de speciale tape op het te behandelende lichaamsdeel in smalle stroken aangebracht. Door de tape op een speciale manier aan te brengen, wordt de afvoer van lymfevocht 24 uur per dag gestimuleerd. Op deze manier wordt het lymfevocht versneld afgevoerd.

Littekens

Bij littekens kan lymfetape ook een goede aanvullende therapie zijn. Er wordt een rastervorm met spanning op de huid geplakt. Hierdoor wordt de huid als het ware gelift, waardoor er meer ruimte voor de bloed- en lymfevaten in de onderhuid ontstaat. Daarnaast kan lymfetape ook een pijndempende werking geven.

Breed inzetbaar

Lymfetape wordt ook vaak gebruikt in gebieden waar een steunkous moeilijk inzetbaar is, zoals bij oedeem in het gezicht of in de hals. Daarnaast wordt lymfetape gebruikt om haematomen (blauwe plekken) te verminderen. Maar ook bij hooikoortsklachten, menstruatieklachten of misselijkheid bij chemotherapie kan lymfetape uitkomst bieden.

Wilt u meer weten over deze behandeling of heeft u een andere vraag? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze huidtherapeuten.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten