Laserontharing bij sinus pilonidalis

In deze blogpost vertellen wij je meer over een sinuspilonidalis. Wat is het en wat kun je er tegen doen?

Een sinus pilonidalis, ook wel haarnestcyste genoemd, is een aandoening die vaak in de bilspleet voorkomt. Een haarnestcyste is een holte onder de huid met ingegroeide haren, die makkelijk kan gaan ontsteken en vaak met een chirurgische ingreep als gevolg. Ook brengt een haarnestcyste vervelende problemen met zich mee, zoals afscheiding van vocht en/of bloed, pijn bij het zitten of bewegen, constant vochtige bilnaad of regelmatig terugkerende ontstekingen of zwelling. Het is een erg vervelend en pijnlijk probleem!

Bij een deel van de mensen met een sinus pilonidalis ontstaat er binnen enkele jaren weer een nieuwe haarnestcyste. Dat willen wij graag voorkomen!

Wist je dat de huidtherapeut hierin een rol kan spelen?

De huidtherapeut kan al helpen in de beginfase, wanneer er beginnende klachten ontstaan om zo een operatie te voorkomen. Maar ook als er al een operatie heeft plaats gevonden, dan kan de huidtherapeut de juiste nazorg bieden.

Maar hoe kan laserontharing helpen bij een haarnestcyste?

Een haarnestcyste ontstaat door ingegroeide haren, die voor een ontsteking zorgen. Heb je last van een haarnestcyste dan wordt het aangeraden om de bilnaad zoveel mogelijk haarvrij te houden. Ontharingscrèmes worden afgeraden, vanwege eventuele huidirritatie. Scheren of knippen van de haartjes is een optie, maar deze afgeschoren haren kunnen ook weer voor nieuwe cysten zorgen. Laserontharing kan dan een mooie uitkomst bieden.  

Door de haarafname met laserontharing, kunnen geen nieuwe haren meer ingroeien en een herhaling van klachten en eventuele operaties worden voorkomen.

Onze Alexandrite laser wordt ingezet voor laserontharing van de haarzakjes en onze Nd:YAG laser voor versteviging van de wondranden en het litteken.

Wij begrijpen dat deze klachten veel ongemak geven en door schaamte lastig is om hulp te zoeken. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in laserontharing bij een haarnestcyste en zullen je op je gemak stellen.

Wil je meer informatie? Stel je vraag via de contact pagina op onze website of neem contact op met onze huidtherapeuten.